Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκείνη

Να πάλι κάθεται μόνη της. Εκεί, στο μισοσκόταδο. Τη βλέπεις; Όχι; Καλύτερα, αυτό είναι που θέλει κι αυτή. Να μη τη βλέπεις. Γιατί όποιος τη βλέπει, φοβάται πως θα την πληγώσει. Γι αυτό σε κρατάει σε απόσταση. Τα βλέπεις τα τείχη; Τα έχει χτισμένα για προστασία. Ο Εχθρός είναι εκεί και δε ξέρεις ποια μορφή θα πάρει ή πως θα σου επιτεθεί. Κι αυτή πρέπει -επιβάλλεται- να προσέχει.

Τι θα πει, πως θα το πει, σε ποιον θα το πει. Να προσέχει. Λόγια και πράξεις. Όλα κρίνονται. Έτσι κι αυτή, προσέχει. Δε ζει. Περνάει τη ζωή της από κόσκινο και κρατάει τα απομεινάρια. Ότι της επιτρέπουν, όπως το επιτρέπουν. Με αυτά "ζει".

Δε μιλάει πολύ. Ακούει περισσότερο και σκέφτεται. Πολλές φορές φαντάζεται. Ναι. Αυτός είναι ο κόσμος της. Έτσι όπως τον θέλει, ακριβώς στα μέτρα της. Εκεί έχει τον έλεγχο, εκεί ζει! Κι εσύ την κοιτάς και βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα. Αλήθεια, σε τι συμπέρασμα καταλήγεις; Κατακρίνεις ε; Φυσικά, αυτό έμαθες να κάνεις, αυτό πράττεις.

Την έμαθε ποτέ κανείς όμως; Θα σου πω εγώ. Όχι. Μόνο 2 άτομα. Το ένα γιατί την έζησε τόσο πολύ, καθημερινά, και στα καλά και στα άσχημα και την έμαθε. Το άλλο το επέλεξε εκείνη. Το ξεχώρισε. Ανοίχτηκε! Αλλά μετά....

Έτσι λοιπόν βιάζεσαι να την κρίνεις. Τα νύχια τα βλέπεις; Για άμυνα τα έχει. Δεν τα χρησιμοποιεί, μη την αγριεύεις. Δε θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μην την κρίνεις. Δε μιλάει πολύ, γιατί αν μιλήσει υπάρχουν τόσοι καλοθελητές σαν εσένα που θα σπεύσουν να την παλουκώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ξέρει πως δε θα καταλάβεις, γι΄αυτό και δε μιλάει.

Την βλέπεις πως λάμπει; Είναι νέα και όσο πάει ομορφαίνει και περισσότερο. Έτσι δείχνει, έτσι νομίζεις. Τον Ντόριαν Γκρέυ τον ξέρεις; Κι εκείνη. Από την πρώτη φορά που διάβασε το βιβλίο το λάτρεψε. Εκεί είναι ο κόσμος της. Τα βιβλία και η φαντασία της.

Και η μουσική της. Ναι, ιδίως αυτή. Τη βλέπεις που κάθεται εκεί, χαμένη, με τα ακουστικά στο τέρμα; Να ξεφύγει από τις ματαιότητες του κόσμου προσπαθεί. Λες και η δυνατή μουσική στα αφτιά της μπορεί να σκεπάσει τις σκέψεις. Το έχεις δοκιμάσει εσύ ποτέ άραγε; Δούλεψε; Εκείνη λέει πως ναι, το καταφέρνει καμιά φορά.

Εκείνη....

...λες και τα μυστικά τα κρατούσα κρυφά 
...για να μείνουν κρυμμένα!