Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ηρεμία.

Η απόλυτη πρόκληση. Η απόλυτη αναζήτηση. Ηρεμία. Κάθε μέρα μια καινούργια δοκιμασία, που τη δέχεσαι (;) και την αντιμετωπίζεις (;) με την ελπίδα πως ίσως να είναι η τελευταία και ίσως να σε φέρει πιο κοντά σε αυτή. Ηρεμία...

Η ηρεμία είναι στιγμές, αυτό έχω καταλάβει μέχρι τώρα και ο αυτοσκοπός είναι να γίνει μόνιμη. Ηρεμία από αρνητικές σκέψεις και από αρνητικά συναισθήματα. Να είσαι καλά με τον εαυτό σου, τη συνείδησή σου και τους γύρω σου.

Ηρεμία είναι οι στιγμές που ξεχνιέσαι. Ξεχνιέσαι ένα κυριακάτικο απομεσήμερο στο δωμάτιό σου, με τις μουσικές σου, απολαμβάνοντας την ησυχία του δρόμου, που η φασαρία των υπολοίπων ημερών εκείνη τη στιγμή μοιάζει τόσο μακρινή, κι ας είναι τόσο κοντά! Ξεχνιέσαι ένα χειμωνιάτικο απόγευμα δίπλα στη θάλασσα, να κοιτάς τον ορίζοντα πέρα, να "χάνεσαι" για λίγο, ενώ ο αέρας ανεμίζει τα μαλλιά σου, να σκέφτεσαι "Κρυώνω, αλλά κάτι με κρατάει εδώ".. και να μένεις! Ξεχνιέσαι καθώς ταξιδεύεις με - αλλά και μες - τα χρώματα του δειλινού, και αφήνεσαι όπου σε πάει ο δρόμος! Ξεχνιέσαι όταν πλησιάζεις σε μια πόλη το σούρουπο και χαζεύεις τα φώτα που μόλις έχουν ανάψει.

Ξεχνιέσαι καθώς κοιτάς το φεγγάρι αργά τη νύχτα, όταν όλοι κοιμούνται και εσύ σηκώνεις το κεφάλι ψηλά, όταν αυτό είναι η μοναδική πηγή φωτός γύρω σου. Όταν τελικά, αποκόπτεσαι από ό,τι σε δένει εδώ κάτω και καταφέρνεις να έρθεις λίγο πιο κοντά του!

Ξεχνιέσαι καθώς στέκεσαι στη μέση ενός πάρκου τέτοια εποχή μια συννεφιασμένη μέρα και βλέπεις τα φύλλα να πέφτουν από το ελαφρύ αεράκι παντού γύρω σου! Τα φύλλα που έχουν πάρει τα χρώματα της γης, λες και προσπαθούν όσο είναι ακόμη στο δέντρο να προσαρμοστούν για την επικείμενη πτώση, για να αφομοιωθούν με το έδαφος.

Ξεχνιέσαι όταν κοιτάς τις φλόγες του τζακιού ενώ έξω χιονίζει και κρατάς στα χέρια σου μια κούπα σοκολάτα - σε μια προσπάθεια να ζεστάνεις το σώμα και την ψυχή σου. Όταν προσπαθείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτα εσύ!

Ηρεμία. Η ηρεμία είναι στιγμές. Οι στιγμές που ξεχνιέσαι, οι δικές σου στιγμές!

Δημιούργησέ τες. Ζήσε τες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου